Sony Xperia M

Sony Xperia M anmeldelse

Xperia serien fra Sony Ericsson (nu kun Sony) har i årevis været en bestseller og nu er koncernen klar med en discount eller billig smartphone med tilnavnet Sony Xperia M.

Som med Nokia Lumia 520 er der tale om en mobiltelefon i den helt lave prisklasse, som henvender sig til dem der bare skal have en telefon der virker og kan det mest basale. Og prisen er særdeles god: I skrivende stund kan den findes til lige omkring 1100-1300 kr. med telefonabonnement. Nogle af Xperia Ms største konkurrenter er førnævnte Lumia 520 og Huawei Ascend Y530.

Sony Xperia M er en billig smartphone der gør hvad den skal. Hvad det er, kigger vi på her.

Design

Mobilen ligner flere af de andre telefoner i Xperia serien og kommer tættest på Sony Xperia L.

Sony Xperia M i hånden

Sony Xperia M i hånden

Den er udstyret med en bagside af mat plastik og skærmen er af glas. Lettere afrundede hjørner pryder enheden, og den fås i farverne sort, hvid, lilla og gul.

Den vejer 115 g og måler 124 mm i højden og 9,3 mm i tykkelsen.

Display

Skærmen måler 4 tommer i diagonalen med en total opløsning på 854×480, og skal man sammenligne skærmspecifikationerne og kvaliteten kan det gøres med Samsungs Galaxy S2, som udkom for nogle år siden.

245 ppi (pixel per tomme) sikre let læselig tekst, men havde du regnet med Apples retina-kvalitet, bliver du nok en smule skuffet. Det trækker dog ikke ned, da man heller ikke kan forvente det til den pris.

Hardware og software

Xperia M er en fuldblods Android mobil, som p.t. kører på Android Jellybean (4.1). Der er naturligvis mulighed for download af apps på Google Play og du kan sætte og redigere diverse widgets som du lyster.

Telefonen er udstyret med en 1 Ghz Qualcomm S4 Plus dual-core processor, hvilket er ret normalt for en mobil i denne prisklasse. Du får desuden 1 GB RAM, hvilket er næsten dobbelt op af den sammenlignelige Nokia Lumia 520. Som hos Nokiaen sørger en Adreno 305 chip for at levere grafik.

Hvor du her får mere RAM, må du undvære lidt hukommelse. Faktisk har den kun 4 GB intern hukommelse i alt, og når Sony har fyldt op med software og andet der hører sig til på en moderne smartphone, har du reelt kun 2 GB tilbage at lege med. Det er lige i underkanten, hvis du ønsker musik og film på telefonen. Men så er det godt du kan lagre dine filer i skyen.

Kamera

Xperia M er udstyret med et 5 megapixel kamera bag på og et mindre et foran. Det forreste vinder ingen priser, men tilsvarende mobiler i prisklassen har ofte ikke engang ét, så at du får et ekstra kamera med i prisen er bedre end ingenting.

God klar og lys skærm på Xperia M

God klar og lys skærm på Xperia M

Du får desuden også en LED blitz, som heller ikke findes på tilsvarende Lumia 520, hvilket er endnu et plus. Udover det, tager kameraet respektable billeder, uden den nok vinder priser for kvaliteten. De er dog fine i lyse omgivelser og bestemt acceptable.

Konklusion for Xperia M

Med Xperia M får du en god mobiltelefon til prisen. For omkring 1200 kr. er det begrænset hvad man kan forvente, men jeg synes Sony slipper godt fra det.

God batteritid, fint kamera, dobbelt så meget RAM som lignende mobiler og design, der minder om de dyrere i Xpera serien, gør den lille ”M” model til et seriøst bud for personen der blot skal have en smartphone til at ringe, skrive, maile, Facebook’e og tage et billede i ny og næ.

2 tanker om "Sony Xperia M anmeldelse"

 1. Hej, jeg købte xperia M for en måned siden og jeg har ikke fortrudt det. Rigtig god mobil og selvom den måske ik har det bedste kamera er det nok til mig.

  Jeg køber altid billigere mobiler og havde en HTC Smart før. Glad for jeg skiftede for den var godt nok dårlig!!

  1. Hej Michella,

   Ja, jeg har også hørt dårligt om HTC Smart. Men nu har den jo også nogle år på bagen efterhånden, så måske heller ikke så mærkeligt 🙂

   Tak for din kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *