Huawei Ascend Y530

Huawei Ascend Y530 anmeldelse

Huawei producenten har traditionelt hørt til at budget-markedet for mobiler, og Ascend Y530 er ingen undtagelse.

Med en 4,5” skærm med en opløsning på 480×854 pixels, 512 MB RAM, 1,2 GHz dual-core processor og 4 GB indbygget intern hukommelse, er Ascend Y530 placeret lige pladask midt i budget-kategorien.

Eftersom telefonen lander midt i kategorien for billige mobiler på Mobilberegner.com, får Android-mobilen Ascend Y530 stærk konkurrence fra både Nokia Lumia 520 og Sony Xperia M, som henholdsvis er en Windows Phone og Android mobiltelefon.

Ascend Y530 ligger og passer godt i hånden.

Ascend Y530 ligger og passer godt i hånden.

Huawei Ascend Y530 er desuden prissat billigt og kan fås til lige omkring 1400 kroner i mindstepris med mobilabonnement (i skrivende stund), hvilket naturligvis vil sige du både får telefonen OG taletid i 6 måneder til prisen.

Brugerflade/interface

Som det er tilfældet med alle andre Android producenter, der ikke er Google selv, slipper du ikke for producentens ”egen” version af Android, og med Huawei får du dermed deres Emotion 2.0 oven i hatten (helt uden du har bedt om det – er det ikke fantastisk?)

Som det er nu, er det kun Googles Nexus serie af telefoner der har, hvad man kalder, barebones Android, der ser ud som det var tiltænkt uden en hel masse anden lir og gøjl. Det gælder også high-end mobiler som Samsung Galaxy S5, Galaxy Note 3, HTC One (M8) osv. Du slipper ikke!

Hvis du hører til den gruppe der bare ikke gider producenternes egen Android version, har Huawei Ascend Y530 et smart lille trick du kan gøre brug af.

Hvis du smutter over i Indstillinger > Home Screen Style, vil du finde en mulighed for at sætte stilen over på ”Simpel.” Gør det, og al rodet forsvinder og efterlader dig med en simpel og overskuelig brugerflade.

Design

Mobilen fås i sort og forsiden prydes af en 4,5 tommer skærm med et lille logo og de tre klassiske Android knapper for neden. Bagsiden er fremstillet i et mat plastiklook, og den ligger generelt fint i hånden.

Rent fysisk måler den 135,5 mm i højden, 67 mm i bredden og 9,3 mm i tykkelsen. Den vejer 145 g, hvilket også er ganske normalt for en mobil i denne størrelse.

Huawei Ascend Y530 er 9,3 mm tyk

Huawei Ascend Y530 er 9,3 mm tyk

Hardware

Som nævnt indledningsvist, får du en 1,2 Ghz dual-core processor, hvilket sørger for hurtig betjening og gnidningsfri oplevelse med enheden.

Hvor web browsing, SMS skriving, Facebook, Youtube osv. virker fint og uden problemer, vil gamere nok blive lettere skuffet, da der godt kan forekomme lettere lag i nogle situationer hvor der sker meget på skærmen. Men nu henvender telefonen sig heller ikke til denne målgruppe, så det går nok.

Den er udstyret med et 5 megapixel kamera på bagsiden og et mindre VGA kamera på forsiden. At der overhovedet ER et kamera på forsiden er et plus i denne prisklasse, som der for eksempel ikke er at finde på tidligere gennemgået Lumia 520 fra Nokia.

Konklusion for Huawei Ascend Y530

Som med andre mobiler i prisklassen, henvender Ascend Y530 sig til målgruppen der blot har brug for en smartphone der kan det mest basale. Lidt web browsing, Facebook, sms og mms, en YouTube video her og der, måske et spil på en kedelig togtur og naturligvis god opkaldskvalitet. Alt det opfylder telefonen og jeg er ikke den eneste der synes det, hvis du ikke ønsker kun at tage mit ord for det.

Hvor den kommer til kort, er i heftige grafiske situationer eller hvor du skal bruge fotografikvalitet på dine billeder. Men er det det du er ude efter, kigger du nok heller ikke på Ascend Y530 i første omgang 🙂

Huawei Ascend Y530 får en ”kan anbefales” herfra til dem der bare skal have en mobiltelefon der virker og kan det mest basale. Til det er den god.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *