Kategoriarkiv: Windows Phone mobiler

Nokia Lumia 520

Nokia Lumia 520 anmeldelse

Hvis du har været på udkig efter en smartphone til meget billige penge og som fungerer godt uden at være prangede, behøver du ikke lede længere.

Nokia Lumia 520 passer rigtig godt ind i det segment og kan betegnes som en bund-til-mellemklasse mobiltelefon.

Prismæssigt ligger vi på omkring 1500 kroner med mobilabonnement i skrivende stund, hvilket er yderst respektabelt. Dens nærmeste konkurrent er Nokias egen Lumia 620, som ligger lige over, men også koster en smule mere.

Med Lumia 520 konkurrer Nokia med mobilproducenter der normalt tager sig af markedet for billige mobiler. Disse inkluderer Huawei, ZTE, Sony (bl.a. med deres nye Xperia M) og HTC.

Nokia har faktisk allerede overtaget førstepladsen for verdens mest solgte Windows Phone 8 mobil med Lumia 520 og den er derfor allerede mere end en succes. Vi tager et kig på hvad Lumia 520 indeholder, så læs videre.

Opdatering: Lumia 520 har nu også modtaget Lumia Black opdateringen fra Microsoft, som blandt andet tillader organisering af ”live tiles” i mapper på din hjem-skærm. Det er en funktion der har været tilgængelig for Android og iPhone/iOS telefoner i et stykke tid, så det virker kun rimeligt at det nu også har fundet ved til Lumia serien.

Display og skærm

Mobilen er udstyret med en 4 tommer skærm og en 480×800 pixel opløsning, hvilket er mere end storebrorens (Lumia 620) 3,8” skærm.

Nokia Lumia 520 liggende på bordet

Nokia Lumia 520 liggende på bordet

Selvom opløsningen ”kun” er på 480×800, er displayet stort nok til at undgå er Windows Tiles bliver slørede og utydelige. Swiping fra den ene til den anden side er let og ellers ligner skærmen andre Nokia Lumia mobiler. Ikke rigtig nogle overraskelser her.

Web browsing m.m. fungerer også fint på den store og klare skærm, og farver virker virkelighedstro. Der er i hvert fald ingen problemer ved at browse rundt på Mobilberegner.com, men siden er så også optimeret til mobil. På hjemmesider der IKKE er mobiloptimeret, kommer du nok ikke uden om lidt zooming hist og pist.

Hardware, features og funktioner

Mobilen leveres med en Qualcomm MSM8227 dual-core 1Ghz processor (den samme du finder i Samsungs Galaxy S4 mini) og du får 512 MB RAM.

Selvom de specifikationer godt kan se en smule kedelige ud, er det tilsyneladende nok til at Lumia 520 kører flydende i den daglige brug.

Til spil og andet grafisk tungt klarer en Adreno 305 on-board CPU ærterne, som uden problemer sørger for at 3D rendering og lignende kører gnidningsfrit.

Batterilevetid

Nokia Lumia 520 er udstyret med et 1430 mAh batteri, som er et større batteri end det der er monteret på Lumia 620, som er en dyrere model. Batterilevetiden hos Lumia 520 betyder at den nok skal klare sig igennem en dags almindeligt brug, men at du nok kommer til at skulle oplade natten over.

Batteriet og bagcoveret til Lumia 520

Batteriet og bagcoveret til Lumia 520

Alt i alt en fin levetid for et batteri på den størrelse.

Nokia selv, foreskriver en ydelse på op til 360 timer standby med 3G nettet tændt og tæt på 15 timers taletid.

Kamera

Som med alle billige mobiler, er der aspekter man må gå på kompromis med – det er trods alt det der gør en mobil billig. Lumia 520 er derfor udstyret med et ret standard 5 megapixel kamera, som ikke har blitz. Ikke et problem om dagen, men kan være det om aftenen. Der er desuden heller ikke kamera på forsiden, så de selfies du regner med at tage, bliver lidt mere besværlige end du nok havde regnet med.

Indstillingsmulighederne for kameraet inkluderer justering af ISO, hvidbalancen, aspect ratio og eksponeringsværdier. Du har også forskellige ”scene modes” som for eksempel close-up, nat og sport.

Alt i alt et godt ”nok” kamera, som bare et peg-og-skyd typen. Omtrent hvad man kan forvente til prisen.

Konklusion for Nokia Lumia 520

Lumia 520 e en god billig mobiltelefon. Den har en god stor skærm (4”), et klart og oplyst display, lagger sjældent og lydkvaliteten – både hvad angår højtalere og opkald – er god og klar.

Kameraet er godt, uden at være prangende, men alt i alt meget respektabelt.

For at få prisen så langt ned, har producenten være nødt til at undlade nogle features som for eksempel NFC, 4G, blitz og kamera på forsiden.

Kan du undse dig det, får du en fin mobil i Nokia Lumia 520 til prisen. Rigtig god værdi, og bestemt et produkt konkurrenterne i segmentet skal tage seriøs.